Lov i ribolov

Ličko - senjska županija poznata je lovna i ribolovna destinacija kako za lov i ribolov tako i za foto-lov ili birdwatching. Raznolikost biljnog i životinjskog svijeta u istinski očuvanom eko sustavu čini ovu destinaciju posebnom, a spoj brdsko planinske i mediteranske klime neodoljivom.

Najzastupljenije vrste divljači su srna obična, divlja svinja, jelen obični,smeđi medvjed, divokoza, muflon, zec obični, patka divlja, šumska šljuka i ostale vrste.

Sportski ribolov je jedan od najpopularnijih  sportova u svijetu lako dostupan za sve generacijske uzraste, a spoj boravka u prirodi sa bezbrižnim pogledom na vodu u očekivanju ribljeg ugriza čini ga s razlogom popularnim. 

Ribolov na rijeci Gacki opisan je u mnogim svjetskim časopisima, a iskusili su ga mnogi ribiči svjetskog glasa, mušičarenjem na umjetnu muhu kapitalnih primjeraka potočne(domaće) pastrve, kalifornijske pastrve i lipljana. Rijeka Gacka na svojim pritokama, starim koritima i jezerima obiluje i drugim ribljim vrstama kao što su štuka, šaran, linjak, klen i ostale vrste koje je moguće loviti različitim ribolovnim tehnikama. 

Rijeka Lika sa svojim pritokama Novčicom, Bogdanicom, Otešicom i jezerom Kruščica također pruža nezaboravne trenutke ribolova kao što su štuka, šaran, som, amur, zlatni karas i ostale vrste...

S obzirom da usko surađujemo sa nekoliko lovačkih i ribolovnih udruga možemo vam preporučiti najbolje......

 

Rezervirajte smještaj